Artikkelikuva

Kentältä

Kepan jäsenjärjestöt kertovat toiminnastaan.

Saara Kytömäki, KVT:

”Kansainvälinen vapaaehtoistyö ry eli KVT on juuri sellainen järjestö, jonka arvomaailman allekirjoitan täysin. Tulin mukaan viime vuonna, kun lähdin Länsi-Kenian maaseudulle peruskoulun opettajaksi. Vietin Keniassa seitsemän antoisaa ja työntäyteistä kuukautta, joiden aikana sain kokea, mitä tarkoittaa vieraanvaraisuus. Hienointa oli, miten minut otettiin mukaan paikalliseen elämään täysivaltaisena työ- ja kyläyhteisön jäsenenä. Tietysti ystävystyminen lasten ja aikuisten kanssa oli myös tärkeää. Rauhanaate on aina ajankohtainen, mutta nyt tuntuu, että sitä tarvitaan aivan erityisesti. On myös todella liikuttavaa nähdä vanhojen ja uusien vapaaehtoisten innostus – kipinä, joka meitä kaikkia yhdistää. Olen kiitollinen, että saan olla mukana.”

Lisätietoja: www.kvtfinland.org

Kesätöitä maahanmuuttajanuorille!

Työnantajat herätys! Plan Suomen Matkalla-hanke työllistää 14–17-vuotiaita maahanmuuttajanuoria ja auttaa näin heidän perheitään sopeutumaan suomalaiseen arkeen. Kesän 2017 tavoite on löytää töitä noin 50 nuorelle.

Viime kesänä nuoret kokeilivat työelämää kahden viikon harjoittelujaksoissa, jossa he pääsivät tekemään töitä muun muassa apteekeille, kahviloille ja varastoille.

Työpaikat olivat erittäin tyytyväisiä nuorten työpanokseen.

”Maahanmuuttajanuoret ovat erityisen haavoittuvassa asemassa, koska verkostot puuttuvat, eikä työn löytämiseen ole edes niitä mahdollisuuksia mitä nuorilla yleensä. Pelkkä työpaikka ei riitä”, sanoo Planin maahanmuuttajapäällikkö Hanna Nurmi.

Nuoria tulee tukea myös hakemusten tekemisessä, ja haastatteluja harjoitellaan yhdessä. Näin toimitaan Planin hankkeissa.

Plan etsii nyt työnantajia kesälle 2017. Järjestö voi korvata nuoresta koituvat palkkakulut.

Mikäli kiinnostuit tai sinulla on hyvä idea, ota yhteys helmikuun aikana.

Lisätietoja: hanna.nurmi@plan.fi

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!