Artikkelikuva

Absurdistan

Vuoden ensimmäisessä Absurdistanissa tutustutaan Shanghain Ikean ongelmiin, espanjalaisiin taistelijahärkiin ja meksikolaiseen syntymäpäivätilaisuuteen.

1. Hyvin shammutettu

Vuoden 2017 alusta Sveitsissä vapaapalokuntalaiset ja muut vapaaehtoiset avustustyöntekijät saavat olla ”pikkuisen” humalassa. Sveitsi päätyi sallimaan VPK:lta puolen promillen seitinohuen nousuhumalan (myös palo­auton ratissa), sillä auttajista on muuten ollut pulaa.

2. 30 000 kuokka­vierasta

Meksikolaistyttö Rubi Ibarra García täytti 15 vuoden 2016 lopussa. Ylpeä isä julkaisi Facebook-videon, jossa hän kutsui ”kaikki” lämpimästi tervetulleeksi juhliin La Joyan kylään. Videosta tuli viraali, ja paikalle tuli 30 000 iloista vierasta.

3. Ikea dating

Shanghain Ikealla on ongelma: se on liian suositttu. Huonekalujätti on joutunut rajoittamaan ikäihmisten sisäänpääsyä, sillä he ovat alkaneet muun muassa järjestää sokkotreffitapahtumia Ikeassa. Monet myös nukkuvat tuntikausia mukavissa sängyissä ja nauttivat ilmastoinnista.

4. Täällä vartioi härkä

Varaosia autoihin kauppaava espanjalainen Emilio Cerveró kyllästyi jatkuviin varkauksiin ja vaihtoi vartiokoirat taisteluhärkiin. Valencialaiset varkaat ovat sittemmin oppineet läksyn: sivupeili tai vararengas ei ehkä ole härkätaistelun arvoinen.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!