Artikkelikuva

Absurdistan

Vuoden ensimmäisessä Absurdistanissa tutustutaan Shanghain Ikean ongelmiin, espanjalaisiin taistelijahärkiin ja meksikolaiseen syntymäpäivätilaisuuteen.

1. Hyvin shammutettu

Vuoden 2017 alusta Sveitsissä vapaapalokuntalaiset ja muut vapaaehtoiset avustustyöntekijät saavat olla ”pikkuisen” humalassa. Sveitsi päätyi sallimaan VPK:lta puolen promillen seitinohuen nousuhumalan (myös palo­auton ratissa), sillä auttajista on muuten ollut pulaa.

2. 30 000 kuokka­vierasta

Meksikolaistyttö Rubi Ibarra García täytti 15 vuoden 2016 lopussa. Ylpeä isä julkaisi Facebook-videon, jossa hän kutsui ”kaikki” lämpimästi tervetulleeksi juhliin La Joyan kylään. Videosta tuli viraali, ja paikalle tuli 30 000 iloista vierasta.

3. Ikea dating

Shanghain Ikealla on ongelma: se on liian suositttu. Huonekalujätti on joutunut rajoittamaan ikäihmisten sisäänpääsyä, sillä he ovat alkaneet muun muassa järjestää sokkotreffitapahtumia Ikeassa. Monet myös nukkuvat tuntikausia mukavissa sängyissä ja nauttivat ilmastoinnista.

4. Täällä vartioi härkä

Varaosia autoihin kauppaava espanjalainen Emilio Cerveró kyllästyi jatkuviin varkauksiin ja vaihtoi vartiokoirat taisteluhärkiin. Valencialaiset varkaat ovat sittemmin oppineet läksyn: sivupeili tai vararengas ei ehkä ole härkätaistelun arvoinen.