Artikkelikuva
Gaby Moreno

Kantripopista äkkijyrkkään mariachiin

Maailma kylässä -festivaalilla 28.5. esiintyvä Gaby Moreno julkaisi huikean uuden levyn.

Guatemalassa syntyneen laulaja-lauluntekijä Gaby Morenon uusin albumi (2016) on julkaistu kahtena erilaisena versiona. Molemmissa kuullaan laulukielinä sekä englantia että espanjaa. Levyn nimi on Amerikassa Ilusión, Euroopassa Illusion.

Levy on hämmästyttävän monipolvinen kokonaisuus. Moreno leikkaa southern soulia tihkuvista balladeista suoraan maanläheiseen kantripoppiin ja kabareejazzista äkkijyrkästi mariachi-muunnelmiin. Kaiken nivoo yhteen Morenon valloittava persoona sekä soundimaailma, joka muistuttaa 60- ja 70-lukujen popmusiikin kulta-ajoista.

Ehkäpä parhaiten Morenon levyä voi kuvailla kertomalla hänen esiintyneen samoilla lavoilla Tracy Chapmanin, The Punch Brothersin ja Calexicon sekä toisaalta Bonon ja Andrea Boccellin kanssa. Toukokuussa Maailma kylässä -festivaalin yleisö voi odottaa sulavasti svengaavaa, taidokasta hyvän mielen musiikkia.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!