Artikkelikuva
La Yegros

Tanssittava vallankumous

”Naisellinen, riemukas ja trooppinen. Vallankumous, jonka tahtiin voit tanssia.” Näin kirjoittaa Time Out -lehti. Entä sitten maailmanmusiikin julkaisu Songlines: ”Jos Pedro Almodóvar haluaisi uuden muusan, hän voisi lopettaa etsimisen tähän”.

 

Puheena on nu cumbian kuningatar La Yegros. Buenos Airesissa uransa aloittanut ja sittemmin Ranskaan muuttanut laulajatar kurottaa maailmalle toisella albumillaan Magnetismo. Sillä on edellytyksiä tehdä samanlaisia läpimurtoja valtavirtaan kuin kolumbialainen Juanes teki kitarapopillaan.

Bassonjytkettä tai säkättävää syntetisaattoria ei puutumiseen asti kuulla, vaan hyvällä maulla valittuihin klubisoundeihin sekoittuu akustisia soittimia, kuten harmonikka, viulu tai Andien perinteinen ronroco. Tanssiin kutsuu rytmien leikki ja tietenkin La Yegrosin energinen, etukenoinen laulu. Tämä on hyvän mielen musiikkia!

Kuuntele­ Idan Raichelin, La Yegrosin ja Aziza Brahimin levyt Spotifyssä!

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!