Kutkuttavat kesätärpit

Kesä on tapahtumien runsauden­sarvi niin Suomessa kuin maail­mallakin. Tässä toimituksen suositukset oma-aloitteisille reppu­reissaajille ja muille maailmanmatkaajille.

Talvipäivän­seisaus inkojen tapaan
Peru, 24.6.
Suomen juhannuksen aikaan juhlitaan Andeilla vuoden lyhyintä päivää Inti Raymi -seremonialla. Perinteisen juhlan näyttävimmillään voi nähdä Cuscon muinaisessa inkapääkaupungissa.

Maailmanmusiikkia sademetsässä
Borneo, 5.–7.8.
Santubong-vuoren varjossa järjestettävä Rainforest World Music Festival kokoaa etnomusiikin ystävät nauttimaan biiteistä ja hyvästä tunnelmasta keskellä ainutlaatuista luonnonympäristöä.
rwmf.net

Laatuelo­kuvaa paratiisisaarella
Sansibar, 9.–17.7.
Itä-Afrikan suurimmaksi kulttuuritapahtumaksi kutsuttu Sansibarin kansainvälinen elokuvafestivaali kerää maailmanmatkaajat monipäiväiseen valkokankaan, keskustelujen, työpajojen ja klubi-iltojen karnevaaliin.
ziff.or.tz

Kansakunnan kerman kokoontumisajot
Pori 11.–15.7.
SuomiAreena kokoaa nyt kymmenettä kertaa poliittiset päätöksentekijät, asiantuntijat ja mielipidevaikuttajat Suomen tärkeimpään yhteiskunnalliseen keskustelutapahtumaan.
suomiareena.fi

Agenda 2030 tapetilla
New York, 11.–20.7.
Kestävän kehityksen tavoitteiden – ja maapallon – tulevaisuudesta päätetään heinäkuussa YK:n päämajassa. Ministereiltä, kansalaisjärjestöiltä ja asiantuntijoilta odotetaan pitäviä suuntaviivoja ihmiskunnan tulevaisuuden parantamiseksi.
sustainabledevelopment.un.org/hlpf

Uikkarit ylle ja huokoset auki
Boryeong, Etelä-Korea,
15.–24.7.
Kutittaako kesäfriikki­hermo? Boryeongin mutafestivaali saattaa silloin olla tapahtuma juuri sinulle. Tapahtuma kerää noin kaksi miljoonaa terveysmönjän ystävää isoon rantajuhlaan Etelä-Korean rannikolle.
mudfestival.or.kr

Maailman antifasistit, -rasistit, -sovinistit ja -militaristit yhdistykää!
Lempäälä, 29.–30.7.
Kesän vaihtoehtokulttuurin kirsikka on klassikoksi muodostunut punk-festivaali Tamperen kupeessa. Tänä vuonna Puntala-rockissa soittaa muun muassa Pertti Kurikan Nimipäivät.
puntala-rock.net

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!