Artikkelikuva

Toukokuun Absurdistan

1. Syy Euroopan väestönkasvun hyytymiseen selvillä?

Entistä useampi eurooppalainen haikara ei enää vaellakaan Saharan eteläpuoliseen Afrikkaan talveksi vaan Portugalin ja Espanjan kaatopaikoille helpon ruoan perässä. Espanjan omista haikaroista jopa 80 prosenttia viettää talven nykyisin pysyvästi kotimaassaan.

2. Hiustenhoitovinkkejä

Poikkeuksellisen paha El Niño on ajanut Venezuelan vesivoimalat ja sähköntuotannon kipurajoille. Hätäratkaisuna presidentti Maduro on antanut naisille kauneusvinkkejä – kuten hiustenkuivaajien välttämistä. ”Nainen näyttää aina paremmalta, kun hän kuivaa hiuksensa luonnollisesti ja sormipelillä.”

3. Saudipoliiseille taikakoulutusta

Saudi-Arabian siveyspoliisi on alkanut saada koulutusta mustaa magiaa ja velhoja vastaan, kertovat uutislähteet. Pääkaupunki Riadissa järjestettävä viisipäiväinen kurssi sisältää pimeyden voimia vastaan taistelemisen teoriaa sekä käytännön vinkkejä noitien ja taikaesineiden tunnistamiseksi.

4. Sanktioita tuhmille­ lapsille

Shanghain kaupunki alkaa tässä kuussa rangaista aikuisia, jotka eivät vieraile eläköityneiden vanhempiensa luona. Tarkoituksena on parantaa vanhusten hyvinvointia. Huonosti käyttäytyvien lasten oikeutta pankkilainoihin, kirjastokortteihin, sosiaaliturvaan ja jopa työpaikkoihin rajoitetaan.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!