Turismi jatkaa kasvuaan

Turismi kasvaa maailmalla jo kuudetta vuotta putkeen.

Kansainväliset matkailijavirrat kasvoivat vuonna 2015 jo kuudetta vuotta peräjälkeen keskimääräistä reippaammin, sanoo YK:n turismijärjestö UNWTO tammikuussa julkaistussa tilastopaketissaan.

Hupimatkailijoita ja reppureissaajia oli edellisvuoteen verrattuna 4,4 prosenttia enemmän ja he tekivät yhteensä 1,184 miljardia matkaa.

Näyttääkin siltä, että matkailuteollisuus on selvästi toipunut 2000-luvun loppuvuosien talouskriisistä, jolloin kansainvälisessä turismissa nähtiin viimeksi selvää laskua, UNWTO arvioi.

Maailmanpolitiikan myrskyisyys näkyi kuitenkin selvänä myös turismissa. Afrikka koki matkailun näivettymistä johtuen Lähi-idän ja mantereen pohjoisrannikon kriiseistä. Myös venäläisten turistien virrat ja heidän ulkomailla kuluttama raha väheni ruplan heikkouden vuoksi.

Sen sijaan etenkin Eurooppaan, Pohjois-Amerikkaan ja Aasian ja Tyynenmeren alueelle suuntautui yli viisi prosenttia enemmän turisteja edellisvuoteen verrattuna.

Neljä viidestä kansainvälisestä matkasta tehdään oman mantereen tai maantieteellisen alueen sisällä.

UNWTO:n mukaan maapallolla joka 11. työpaikka, kymmenen prosenttia bruttokansantuotteesta ja jopa 30 prosenttia palvelualojen viennistä tulee matkailuteollisuuden kautta.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!