Tanskassa lasketaan lipputangonnuppeja

Itämeren etelärannalla on noussut kohu – mistäs muusta kuin – nupinlaskusta. Maan valtionvarainministeriön käsky laskea käsin joka ikinen julkisen rakennuksen eteen, katolle tai seinälle pystytetty lipputanko on kiukuttanut monia tanskalaisia, joille harjoitus näyttäytyy turhana byrokratiana.

Nupinlaskun piiriin kuuluu tuhansia virastoja, kirkkoja, kouluja, armeijan laitoksia, sairaaloita ja terveyskeskuksia – siis yhteensä kymmeniä tuhansia tankoja, jotka oli ministeriön pikakomennolla laskettava tammikuun 10. päivään mennessä.

Kismitystä ei ole lieventänyt, että ministeriö ei ole antanut selvää vastausta minkä vuoksi tankoluku tarvitaan.

”En kommentoi”, oli valtionvarainministeriön tiedotuspäällikkö Heidi Birgitte Nielsenin lakoninen vastaus uteliaalle medialle. Kriitikot epäilevät, että takapiruna on aikomus laatia virallinen lippulaki ohjaamaan tankojen käyttöä Tanskan 17 kansallisena liputuspäivänä.

Maailman Kuvalehti jää odottamaan laskennan tuloksia ja nuppisaagan jatkoa jännityksellä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!