Artikkelikuva
Čači Vorba

Čači Vorba: Šatrika

Puolalaismuusikon uudella levyllä soivat Balkan ja karpaatit.

Levy. Puolalainen Čači Vorba on julkaissut taas koukuttavan levyn itäisen soundin ja romanimusiikin ystäville. Yhtyeen akustinen svengi syleilee Balkanin ja Karpaattien perinnettä nykyaikaisella otteella, joka miellyttää vihkiytyneiden etnokonkareiden lisäksi laajempaakin yleisöä. Tätä tekee mieli tanssia – olethan tarkkana rytmin kanssa!

Kroken ja Warsaw Village Bandin ohella Čači Vorba on tällä haavaa Puolan seuratuimpia nimiä maailmanmusiikissa. Yhtye on keikkaillut yli kahdessakymmenessä maassa, valloittanut Womad-festivaalin ja saanut jopa saksalaisten musiikkikriitikoiden ensipalkinnon. Kokeile aluksi romanialaista raitaa Neică tot gândind la tine.

 

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!