Professori: Maailmanrauha tarvitsee insinöörejä

Global South -lehden mukaan ihmiskunnan rauhan ja vaurauden lisäämiseksi tarvitaan insinöörejä.

Ihmiskunnalla on mahdollisuus elää rauhassa ja vauraudessa, jos me panostamme kyvykkyyteen kilpailun sijaan, vetoaa Harvardin yliopiston kehitysmaatutkimuksen professori Calestous Juma.

Global South -lehteen kirjoittanut tutkija liputtaa teknologian ja tieteen puolesta, ja erityisesti maailma tarvitsee hänestä insinöörejä.

Kännykät ovat Juman mielestä hyvä esimerkki teknologian voimasta. Niitä ei kehitetty Afrikassa, mutta kun ne rantautuivat sinne, avautuivat mahdollisuudet digitaalisille teollisuudenaloille, joita kännyköiden kehittäjät eivät olleet tulleet ajatelleeksikaan. Näitä ovat esimerkiksi rahansiirtopalvelut ja mobiilipankit.

Vastaavia yllättäviä kehitysaskeleita insinöörit voivat löytää tulevaisuudessa esimerkiksi synteettisen biologian, keino­älyn, miehittämättömien lennokkien ja 3D-tulostuksen aloilla, Juma maalailee.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!