Artikkelikuva
Ciğdem Aslan

Musiikin matto itäisellä taivaalla

Vaikutteita ympäri maailmaa yhdistelevä Çiğdem Aslan on tehnyt kabareehenkisen levyn debyyttinsä jatkoksi.

Levy. Itä-Lontoon värikkäillä kaduilla saattoi vain hetki sitten nähdä Çiğdem Aslanin laulamassa kukkia hiuksissaan. Nykyisin hän esiintyy keskikaupungin kulttuuripalatseissa. Istanbulissa kurdiperheeseen syntynyt laulajatar on noussut maailmanmusiikin tähtitaivaalle.

She’Koyokh-yhtyeessä jalansijaa saanut Aslan julkaisi kolme vuotta sitten debyyttinsä Mortissa. Se oli viettelevä ja salaperäinen matka 1920-luvun Smyrnaan ja savuisensyntiseen rebetiko-musiikkiin. Uusi kakkoslevy A Thousand Cranes jatkaa turkkilais-kreikkalaisessa tavernassa, mutta laajentaa skaalaa länteen päin.

Aslanin yhtye ottaa vaikutteita Romanian mustalaismusiikista, Ranskan chansonista ja Portugalin fadosta. Tyylikäs kokonaisuus nivoutuu helposti sulavaksi kabareehenkiseksi maailmanlaulelmaksi, jonka pohjalle kielisoittimet kanun ja santuur kutovat juoksutuksillaan itämaista mattoa. Kaihoisa Balkanin blues tenhoaa sattuvasti.

Kuuntele levy menemällä osoitteeseen: maailmankuvalehti.fi/musiikki

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!