Artikkelikuva
Helena Junnonaho (toinen vas.) vihtyy toisten planilaisten kanssa.

Kentältä

Kepan jäsenjärjestöt kertovat toiminnastaan.

Helena Junnonaho, Plan:

”Ilman Planin vapaaehtoistoimintaa en olisi koskaan saanut tutustua niin monenlaisiin ihmisiin, paikkoihin ja tilanteisiin. Kaikki uuden oppiminen on mielenkiintoista ja palkitsevaa.

Ymmärrykseni globaaleista asioista on selkiintynyt ja planilaisten kanssa tunnen kuuluvani joukkoon.

Olen ollut Plan-kummina vuodesta 2001. Ja niinhän siinä käy, että kun tapaamisissa avaa suunsa niin kohta on touhussa mukana korviaan myöten!

Kummilapsiin voi syntyä läheiset ja lämpimät suhteet. Erityistä siinä on se, että tuntee olevansa osa jonkun elämää, ja voi tuoda siihen vähän iloa. Parhaimmillaan saa uusia ystäviä ja oppii, millaista on elämä maailman toisella laidalla. ”

Lisätietoja: www.plan.fi

Vaeltajavalkeat 2016

Suomen Partiolaiset järjestää Muuramessa 27.–30.12.Vaeltajavalkeat-tapahtuman, joka kokoaa vaeltajat ympäri Suomea pitämään hauskaa ja oppimaan uutta. Tarjolla on monenlaisia aktiviteetteja. 

Lisätietoa: www.vaeltajavalkeat.partio.fi

Kuusenhakuretki

Oulun luonnonsuojeluyhdistyksen retkellä kaadetaan oma kuusi metsästä ja nautitaan jouluruokaa nuotiolla. Metsään mennään kimppakyydillä ja kuusi tuodaan kotiovelle.

Kuusi ja kuljetus yhteensä 13 euroa. Ilmoittautuminen pe 16.12. mennessä.

Lisätietoa: www.olsy.fi/retkikerho/ilmoittauduretkelle.html

Toisenlainen lahja

Kirkon Ulkomaanavun Toisenlainen Lahja on ekologinen ja eettinen lahja, jolla ilahdutat ystävääsi ja autat samalla kehitysmaiden ihmisiä.

Lisätietoa: www.toisenlainenlahja.fi