Käärmeen kanssa kahville

Eläinystäville on tarjolla entistä eksoottisempia kahviloita.

Jos näinä päivinä hörpäät kaakaota aasialaisessa trendikuppilassa, on täysin mahdollista, että korvaa kutittaa hillerin kujeileva häntä.

Kissakahvilat aloittivat toimintansa Aasiassa melkein 20 vuotta sitten: ensimmäinen avasi ovensa Taiwanissa vuonna 1998. Nyt kun kissojen kahvilat valloittavat yleisöjä Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa, on Aasiassa harpottu jo aimo loikkia eteenpäin.

Kaakkois- ja Itä-Aasian eläinrakkaat kahvinystävät voivat suunnata tiensä nykyään juomaan kupin kuumaa vaikka niin, että kämmenellä istuu piskuinen pöllö. Eikä siinä kaikki, tarjolla on vaikka mitä eläimiä paijattaviksi ja rapsutettaviksi.

Suosituimpia taitavat olla pupukahvilat, jotka ovat vallanneet Japanin ja Hongkongin, mutta kahviloita ja baareja riittää myös papukaijojen ja frettien ystäville, samoin kuin siilien, kilpikonnien, iguaanien, sammakoiden, salamantereiden ja jopa sisällä hengaavien lampaiden, vuohien ja alpakoiden kavereille. Rohkeimmat voivat nauttia iltapäivädrinkkejä niin, että käärmeet kiemurtelevat käsivarsilla.

Jotkut kahvilat erikoistuvat kissakahviloiden tapaan yhteen eläimeen, mutta seassa on myös niin sanottuja monieläinkahviloita kaikkiin makuihin.

Vuoden 2017 eläimellisimpiä matkakohteita voi etsiä vaikkapa sivuston animalcafes.com avulla.