Käärmeen kanssa kahville

Eläinystäville on tarjolla entistä eksoottisempia kahviloita.

Jos näinä päivinä hörpäät kaakaota aasialaisessa trendikuppilassa, on täysin mahdollista, että korvaa kutittaa hillerin kujeileva häntä.

Kissakahvilat aloittivat toimintansa Aasiassa melkein 20 vuotta sitten: ensimmäinen avasi ovensa Taiwanissa vuonna 1998. Nyt kun kissojen kahvilat valloittavat yleisöjä Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa, on Aasiassa harpottu jo aimo loikkia eteenpäin.

Kaakkois- ja Itä-Aasian eläinrakkaat kahvinystävät voivat suunnata tiensä nykyään juomaan kupin kuumaa vaikka niin, että kämmenellä istuu piskuinen pöllö. Eikä siinä kaikki, tarjolla on vaikka mitä eläimiä paijattaviksi ja rapsutettaviksi.

Suosituimpia taitavat olla pupukahvilat, jotka ovat vallanneet Japanin ja Hongkongin, mutta kahviloita ja baareja riittää myös papukaijojen ja frettien ystäville, samoin kuin siilien, kilpikonnien, iguaanien, sammakoiden, salamantereiden ja jopa sisällä hengaavien lampaiden, vuohien ja alpakoiden kavereille. Rohkeimmat voivat nauttia iltapäivädrinkkejä niin, että käärmeet kiemurtelevat käsivarsilla.

Jotkut kahvilat erikoistuvat kissakahviloiden tapaan yhteen eläimeen, mutta seassa on myös niin sanottuja monieläinkahviloita kaikkiin makuihin.

Vuoden 2017 eläimellisimpiä matkakohteita voi etsiä vaikkapa sivuston animalcafes.com avulla.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!