Artikkelikuva

Absurdistan

1. Polly tahtoo panna

Intian poliisi on pidättänyt Hariyal-nimisen papukaijan, joka huuteli rivouksia aina kun 85-vuotias nainen käveli ohitse. Asianomistajan mukaan hänen poikapuolensa oli opettanut linnun solvaamaan muoria maakiistojen tähden. Lintu ei kuulusteluissa suostunut kiroilemaan, mutta se luovutettiin silti maan metsälaitokselle.

2. Nyt riittää

Meksikolainen Cheránin kaupunki kyllästyi rikollisjengeihin ja metsien luvattomaan hakkuuseen. Paikallispoliitikot ja poliisi katsoivat jengejä sormien läpi. Viisi vuotta sitten cheránilaiset ajoivat kaupungista niin jengit, poliisit kuin poliitikotkin, ja ovat sittemmin saaneet asua rauhassa, ja metsäkin kasvaa takaisin.

3. Rottaluuri

Jyrsijäongelma Johannesburgin Alexandran kaupunginosassa on käynyt sen verran piinaavaksi, että paikallinen Lifeline-järjestö antaa asukkaille uuden kännykän, jos nämä tuovat järjestön toimitiloihin 60 rotanraatoa. Kriitikot pelkäävät, että ahneimmat luurinmetsästäjät alkavat pian kasvattaa rottia palk­kion­ toivossa.

4. Suu saippualla Filippiinien presidentti Rodrigo Duterte on tullut kuuluisaksi siitä, että hän on kutsunut paavia huoranpenikaksi ja käskenyt Barack Obaman painua helvettiin. Duterte on luvannut siivota nyt suunsa, sillä lokakuussa itse Jumala ilmoitti presidentille kesken yölennon, että jos pahat puheet eivät lopu, kone rysähtää maahan.