72 % maa­pallosta hymyili eilen

Suuri osa maailman ihmisistä kokee iloa. Gallup selvitti maiden välisiä tunne-eroja.

Valtaosa maailman ihmisistä kokee iloa ja nautintoa elämässään, selviää Gallupin tunneraportista, jota varten haastateltiin lähes 147 000 ihmistä 140 maassa. Yli 70 prosenttia ihmisistä koki olevansa onnellisia ja hyvin levänneitä, ja että heitä oli kohdeltu hyvin. 72 prosenttia sanoi hymyilleensä ja nauraneensa paljon edellisenä päivänä, 51 prosenttia sanoi tehneensä tai oppineensa jotain mielenkiintoista.

Gallupin tutkimuksen mukaan  onnellisimpia tunteita ihmiset kokevat Latinalaisessa Amerikassa. Toisissa onnellisuustutkimuksissa taas Pohjoismaat ovat pärjänneet hyvin. Mistä ero johtuu?

Gallupin analyysiyksikön johtajan Jon Cliftonin mukaan yleensä tutkitaan kahdenlaista onnellisuutta. Gallup tutki nyt, millaisin tuntein ihmiset elävät arkeaan. Toinen mahdollisuus on kysyä, elävätkö ihmiset mielestään parasta mahdollista elämää.

Turvallisissa ja vauraissa maissa ollaan vakaasti onnellisia, mutta ehkä kikatellaan vähemmän. Ihminen voi siis olla yleisesti ottaen onnellinen ja silti jättää naureskelut muille.

Onnellisuusindeksi, iloisimmat maat:

Paraguay 84

Guatemala 83

Honduras 83

Uzbekistan 83

Ecuador 83

El Salvador 82

Indonesia 82

Costa Rica 81

Uruguay 81

Kolumbia 81

Sveitsi 81