Artikkelikuva

Huumeparonin kirous

1. Diktatuurin ­liikennekaaos

Valko-Venäjän Zaslonavan kylässä tuskaillaan epätavallisen liikenneongelman kanssa. Panssarivaunut nimittäin oikaisevat nurmikkojen poikki ja turhan läheltä kouluja. Ihmiset valittavat medialle, mutta harva uskoo, että armeija kuuntelee.

2. Poliittiset mannerlaatat

Venäläiset tiedemiehet ovat havainneet, että Krimin niemimaa liikkuu kohti koillista melkein kolmen millimetrin vuosivauhtia. Jos tieto pitää paikkansa, Krim liittyy fyysisesti osaksi Venäjää puolentoista miljoonan vuoden päästä. Onko Putin näin ovela?

3. Korjataan se itse

Oletko syönyt ”räjähtävää mustekalaa” ­Koreassa? Soulin kaupunginhallitus tarttui syksyllä käännöskukkasten rehotukseen ja on pyytänyt ihmisiä raportoimaan hassuista kylteistä ja ohjeista kännykkäkuvin. Ahkerin kielipoliisi saa yli tuhannen euron palkkion.

4. Huumeparonin kirous

Pablo Escobar kylvää kauhua yli 20 vuotta kuolemansa jälkeen Kolumbiassa. Hänen yksityiseen eläintarhaansa hankitut virtahevot lisääntyvät alueen joissa vauhdilla. ­Hippo on tarkka reviiristään, ja nyt niillä on kokonainen manner vallatta­vanaan.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!