Artikkelikuva
Goitse

Leuka loksahtaa parhaassakin pubissa

Irlannin paras trad-yhtye on tehnyt viiden tähden levyn.

Levy. Irlannin parhaaksi valittu trad-yhtye on tehnyt viiden tähden arvoisen levyn. Viisi tähteä loistaa jo valmiiksi kokoonpanossa, sillä kukin Goitsen jäsenistä on palkittu oman soittimensa mestarina vuotuisissa All-Ireland -kilpailuissa.

Liika akateemisuus ei silti vaivaa. Käsittämättömän vetävästi soittava pumppu yltyy sellaiseen pelimannisvengiin, että parhaassakin pubissa leuka loksahtaa ja Guinness-muki pysähtyy huulille. Kuuntele kokeeksi vaikkapa raita First Class Bananas.

Irlantilaisen kansanmusiikin jigit, reelit ja airit soivat kirkkaina Goitsen maailmassa, mutta yhtye lisää kaikkeen oman tyylikkään twistinsä. Erityisesti pitää mainita James Harveyn americana-banjo sekä Áine McGeeneyn kuulas laulu, joka kaipaa kohtuun kappaleessa Ireland’s Green Shore.

Inspired by ChanceSpotifyssä!
Mene osoitteeseen: maailmankuvalehti.fi/­musiikki

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!