Artikkelikuva

Kannabista kuukautiskipuihin

Kannabiksen laillistaminen muutamissa Yhdysvaltain osavaltioissa on alkanut muuttaa ihmisten mielikuvia pitkään parjatusta kasvista. Enää hamppu ei ole hampuusien ja hippien tuote, vaan yhä useammin lääkeaine, joka lievittää kuukautiskipuja, hoitaa ihoa tai voimistaa laimentunutta seksuaalisuutta.

Good.is-uutisportaalin mukaan useat yritykset markkinoivat nykyään tuotteitaan nimenomaan naisille. Muotoilussa ei korosteta perinteistä kannabiskuvastoa, vaan tyylikkyyttä ja terveyttä.

Esimerkiksi näyttelijä Whoopi Gol­d­berg myy yrityksensä kautta kylpy­suolaa ja Foria-niminen yritys tamponin tapaan käytettäviä kipujen ja kramppien lievittäjiä. Ohjeen mukaan käytettyinä tuotteet eivät vie käyttäjäänsä niin sanotusti pilveen. Foria aikoo kansainvälistyä sitä mukaa, kun yhä useammat maat laillistavat kannabiksen lääkekäytön.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!