Artikkelikuva

Alle puolet pitää Obamaa hyvänä johtajana

Yhdysvallat. Yhdysvaltain presidentti Barack Obama nautti vuonna 2015 noin 45 prosentin luottamusta Yhdysvaltain ulkopuolella.

Gallupin tutkimuksessa oli mukana 132 maata. Esimerkiksi Kiinasta ja Kuubasta tietoja ei ole saatu. Gallupin mukaan maailman väestön silmissä arvostusta nostavat Iranin ydinasesopu, vapaakauppasopimuksen solmiminen Aasiassa ja suhteiden lämmitteleminen Kuuban kanssa. Miinusta kuitenkin tulee Isisin jatkuvasta uhasta, Syyrian ja Jemenin konflikteista ja terrorismi-iskuista Pariisissa ja Kaliforniassa.

Obaman aloittaessa luvut olivat korkealla, sitten seurasi pettymys. Afrikka on hyvä esimerkki: siellä kannatus on suurempaa kuin missään muualla, mutta silti pienempää kuin koskaan ennen. Obaman suosio on laskenut joka vuosi hänen ollessaan vallassa.

Yhdysvaltain seuraavalla presidentillä on edessään suuremmat haasteet. Se tekee diplomatiasta ja hyvistä kansainvälisistä suhteista entistä tärkeämpiä, varoittaa Gallup. Jatkossa on tärkeämpää kuin koskaan, mitä muu maailma ajattelee Yhdysvalloista.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!