Sierra Leonessa saa taas kokoontua

Ebola-epidemian hiipuessa Sierra Leonen elämä vapautuu vähitellen.

Sierra Leone. Elokuun toisena viikonloppuna Sierra Leonessa juhlittiin. Yli vuoden kestänyt julkisten kokoontumisten kielto oli juuri poistettu. Kiellon syynä oli ebolaepidemia.

Sierraleonelaiset ottivat uudesta vapaudesta ilon irti, kun ravintolat ja muut tapahtumapaikat saivat pitkästä aikaa pitää ovensa auki iltayhdeksän jälkeen.

”Oloni on mahtava. Tuntuu kuin olisin ollut viimeisen vuoden lukittuna häkkiin. On hienoa olla ulkona”, pääkaupungissa rannalla kävellyt opiskelija Adonis Assaf sanoi The Guardian -lehdelle.

Kaikkia ebolan takia asetettuja rajoituksia ei vielä purettu. Hätätila jatkuu yhä, ja sunnuntaimarkkinat sekä perinteisin menoin pidetyt hautajaiset pysyvät yhä kiellettyinä.

”Rajoitusten vähentäminen ei ole merkki siitä, että ebola olisi ohi. Se ei ole. Riskit ovat vähentyneet, mutta ebola ei ole täysin kadonnut”, presidentti Ernest Bai Koroma totesi.

Elokuun alussa Sierra Leonessa oli kaksi ihmistä, joiden tiedettiin sairastavan ebolaa. Suurimmassa osassa maata ei ollut todettu yhtään tartuntaa sataan päivään.