Pommejakin meluisampi

Euroopalaisen elokuvan uusi sukupolvi rantautuu Suomeen riipaisevan perhedraaman myötä 17.9, kun Rakkautta ja Anarkiaa -elokuvafestivaalin avaa norjalaisen Joachim Trierin kolmas elokuva Louder Than Bombs. Elokuva on ohjaajan ensimmäinen englanninkielinen työ.

Tarinan keskiössä ovat kuuluisan sotakuvaajan mies ja kaksi poikaa, jotka eivät ole toipuneet vaimon ja äidin menetyksestä. Kun kuolleen Isabellan (Isabelle Huppert) töistä ja elämästä valmistellaan näyttelyä, on perheenjäsenten kohdattava surunsa ja toisensa. Isä Genellä (Gabriel Byrne), sekä pojilla Jonahilla (Jesse Eisenberg) ja Conradilla (Devin Druid) on kaikilla käsittelemättömiä muistoja ja tunteita kuolleesta perheenjäsenestään.

Tarinastaan ja hahmoistaan kiitosta saanut elokuva on käsikirjoitettu yhdessä Eskil Vogtin, Trierin aiemman yhteistyökumppanin kanssa. Nimi Louder Than Bombs on viittaus ohjaajan lempiyhtye The Smithsin kokoelma-albumiin. Samalla se kertoo hahmojen sisäisestä tuskasta, joka on Isabelle-äidin kokemia taisteluita hurjempi. Elokuvallaan Trier todistaa, että koskettavaan sotadraamaan ei tarvita sotaa. Perhedraamassa on pommia kerrakseen.

Rakkautta ja Anarkiaa 17.-27.9. Helsinki. Lisätietoja: Hiff.fi.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!