Pommejakin meluisampi

Euroopalaisen elokuvan uusi sukupolvi rantautuu Suomeen riipaisevan perhedraaman myötä 17.9, kun Rakkautta ja Anarkiaa -elokuvafestivaalin avaa norjalaisen Joachim Trierin kolmas elokuva Louder Than Bombs. Elokuva on ohjaajan ensimmäinen englanninkielinen työ.

Tarinan keskiössä ovat kuuluisan sotakuvaajan mies ja kaksi poikaa, jotka eivät ole toipuneet vaimon ja äidin menetyksestä. Kun kuolleen Isabellan (Isabelle Huppert) töistä ja elämästä valmistellaan näyttelyä, on perheenjäsenten kohdattava surunsa ja toisensa. Isä Genellä (Gabriel Byrne), sekä pojilla Jonahilla (Jesse Eisenberg) ja Conradilla (Devin Druid) on kaikilla käsittelemättömiä muistoja ja tunteita kuolleesta perheenjäsenestään.

Tarinastaan ja hahmoistaan kiitosta saanut elokuva on käsikirjoitettu yhdessä Eskil Vogtin, Trierin aiemman yhteistyökumppanin kanssa. Nimi Louder Than Bombs on viittaus ohjaajan lempiyhtye The Smithsin kokoelma-albumiin. Samalla se kertoo hahmojen sisäisestä tuskasta, joka on Isabelle-äidin kokemia taisteluita hurjempi. Elokuvallaan Trier todistaa, että koskettavaan sotadraamaan ei tarvita sotaa. Perhedraamassa on pommia kerrakseen.

Rakkautta ja Anarkiaa 17.-27.9. Helsinki. Lisätietoja: Hiff.fi.