Artikkelikuva
Kova joukko afrikkalaisen musiikin huippuja

Salif Keita Tampereella

Pienestä vuonna 2002 lähtenyt Fest Afrrika on kasvanut Suomen suurimmaksi ja vanhimmaksi afrikkalaiseen musiikkiin ja kulttuuriin keskittyneeksi tapahtumaksi.

Afrikkalaisen musiikin huippuja on koettavissa Tampereella, kun Fest Afrika hullaannuttaa kaupungin heinäkuun lopulla. Pienestä vuonna 2002 lähtenyt tapahtuma on kasvanut Suomen suurimmaksi ja vanhimmaksi afrikkalaiseen musiikkiin ja kulttuuriin keskittyneeksi tapahtumaksi. Esiintyjinä on jatkuvasti suurempia nimiä.

”Tämän vuoden ykkönen on ehdottomasti malilainen Salif Keita. Hän on Suomessa melko tuntematon, mutta on myynyt varmaan enemmän levyjä kuin kukaan suomalainen artisti”, Fest Afrikan tiedottaja Joonas Keskinen hehkuttaa.

Malilta tulee myös maailmanmusiikkimediassa kovassa nosteessa viime aikoina ollut Songhoy Blues. Festivaaleilla musisoi malilaisten lisäksi muun muassa monikansallinen Helsinki-Cotonou-Ensemble, joka on Keskisen mielestä ”kotimaisista ihan omaa luokkaansa”.

”Tänä vuonna meillä on pelkästään kovia kiinnityksiä”, Keskinen summaa.

Ajatus viihteen taustalla on pysynyt samana vuosien lävitse: halu rikastuttaa Tampereen ja koko Suomen kulttuuria ja näyttää ihmisille, että maailmalla ja etenkin Afrikassa on vaikka minkälaista musiikkia.

Fest Afrika tarjoilee kyllä musisoinnin ohella muunkinlaista ohjelmaa. Luvassa on sekä näyttelyitä ja torimyyntiä, että yleispohjoismainen seminaari, jossa muusikot verkostoituvat ja suunnittelevat yhteisyökuvioita. Lisäksi ympäri kaupunkia järjestetään tanssi- ja soittoworkshopeja.

Fest Afrika Tampereella 20.–26.7.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!