Mediasta ja vähemmistöistä

Viiden erilaisen journalistin näkökulmat ovat antoisaa luettavaa erityisesti viestinnän ammattilaisille. Teksti ei kuitenkaan vaadi taustaa alalta.

Ei niin mustavalkoista (toim. Heta Muurinen) on SPR:n julkaisu median suhteesta vähemmistöihin Suomessa. Kirjanen käsittelee kipeää aihetta toimittajien omien kokemusten ja kertomusten kautta.

Viiden erilaisen journalistin näkökulmat ovat antoisaa luettavaa erityisesti viestinnän ammattilaisille. Teksti ei kuitenkaan vaadi taustaa alalta.

Alkusanoissa Muurinen ja Janette Grönfors, Ei rasismille! -hankkeen koordinaattori, kertovat, että jo suunnitteluvaiheessa päätettiin, ettei tehdä opasta.

”Tarkoitus ei ole kertoa journalisteille, miten heidän tulisi tehdä työnsä. Sen sijaan tässä pieni joukko journalisteja kertoo työstään ja tekemistään ratkaisuista.”

Tarinoiden lisäksi julkaisu sisältää lyhyen aikajanan median lähihistoriasta rasismin kanssa sekä sanaston, johon on koottu kiistanalaisia termejä.

Ei niin mustavalkoista – Mediasta, rasismista ja vähemmistöistä toimittajien omin sanoin. Toim. Heta Muurinen. Suomen Punainen Risti 2015. Pdf-versio ladattavissa eirasismille.fi-sivuston materiaaliosiosta.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!