Artikkelikuva
Meeri Koutaniemen kuvasarja hereroista ilmestyi lehdessä 5/2012.

Hererot Voguessa

Meeri Koutaniemen kuvat lähtivät maailmalle.

Intia. Maailman Kuvalehdessä pari vuotta sitten julkaistut Meeri Koutaniemen valokuvat namibialaisista herero-naisista kiertävät maailmaa. Helmikuussa ne ilmestyivät Intian Voguen sivuilla.

Koutaniemen kuvasarja perinteisiin asuihin pukeutuneista herero-kansan naisista oli mukana Intian Goassa helmi-maaliskuussa järjestetyllä Goa Photo -festivaalilla.

Kuvasarja kommentoi identiteettiä ja siirtomaahistoriaa. Pukeutumalla saksalaisten siirtomaaisäntien vaatteisiin hererot osoittavat kunnioitusta kansanmurhan uhreiksi joutuneille esi-isilleen.

Koutaniemen kuvaama ja Elisa Rimailan kirjoittama juttu ilmestyi Maailman Kuvalehdessä toukokuussa 2012. Lehden kannessa ilmestynyt kuva valittiin Suomessa vuoden lehtikuvaksi.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!