Bitcoin kiinnostaa apusektoria

Virtuaalivaluutta Bitcoin on varteenotettava vaihtoehto rahalle kriisialueilla, missä pankkitoiminta on vähäistä.

Maailma. Digitaalinen valuutta bitcoin on herättänyt kiinnostusta humanitaarisen avun välineenä, kertoo Irin.

Humanitaarista apua tarvitaan usein paikoissa, joissa valuuttakurssit saattavat heittelehtiä rajusti tai jossa infrastruktuuria, kuten pankkiautomaatteja, ei ole.

Esimerkiksi Etelä-Sudanissa pankkeja on harvassa, koska monikaan pankki ei halua asettua epävakaisiin oloihin. Rahalähetyksiinkin tarvitaan toimistoja, joita on vähän. Mobiilikanavat eivät taas toimi huonojen mobiiliyhteyksien vuoksi.

Yksi ratkaisu saattaisi olla blockchain, joka on eräänlainen bitcoinien virtuaalinen ”lompakko”. Se on hajautettu tietokanta, joka mahdollistaa bitcoinien siirron internetissä siten, että siirto on turvallinen ja samalla julkinen. Pankkitiliä tai luottokorttia ei tarvita.

Myös rahalähetyssektorille blockchainista voisi olla hyötyä. Kun muualle töihin muuttaneet lähettävät rahaa läheisilleen kotimaihin, sivukulut ovat isoja.

Blockchainin avulla lähetys tapahtuisi milloin vain ja missä vain, turvallisesti ja lähes täysimääräisenä.

Erilaiset apuun liittyvät yritykset innovoivatkin parhaillaan sovelluksia, joilla järjestöt voisivat alkaa operoida.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!