Artikkelikuva
Triciclo Rojon klovniesitys Vagabundo nähdään Malmitalossa 18.10. ja Savoy-teatterissa 19.10.

Menolippu Meksikoon

Menolippu Meksikoon- festivaali lokakuussa tarjoaa suomalaisille erilaisen kuvan Meksikosta.

Meksikolainen kulttuuri avaa rikkautensa suomalaisille lokakuussa, kun Menolippu Meksikoon -tapahtumakokonaisuus täyttää Helsingin, Espoon ja Porvoon.

Tapahtumassa perehdytään sombrerojen kotimaahan uusista näkökulmista niin elokuvien, taidenäyttelyiden kuin työpajojen välityksellä.

Pääjärjestäjä Meksikon suurlähetystö haluaa tapahtumallaan levittää tietoutta maan rikkaasta kulttuurista. Meksikolla on ongelmallinen lähihistoria: maata vaivaa köyhyyden ja korruption lisäksi huumesotaan kytkeytyvä väkivalta.

Tapahtuma kuitenkin keskittyy väliamerikkalaisen maan iloisempiin puoliin, jossa kuolleitakin muistellaan varsin karnevalistisessa hengessä. Meksikolaisen perinnejuhlan, Día de muertosin, voi kokea Porvoon Taidetehtaalla.

Meksikon voi kokea myös kulinaristisesti perehtymällä niin suklaan historiaan ja maya-taiteeseen kuin 1900-luvun ruokakulttuuriin. Naurut tarjoaa kolmen klovnin Vagabundo-esitys Savoy-teatterissa ja Malmitalossa.

Juhla huipentuu lauantaina 24.10, kun Porvoon Taidetehdas avaa ovensa koko päivän kestävään ilmaistapahtumaan. Yleisö kutsutaan kokeilemaan mariachien soittimia ja rikkomaan suurta piñataa.

Meksikolainen kulttuuri on kaikessa rikkaudessaan niin monipuolinen, että suuri osa siitä on länsimaissa lähes tuntematonta. Menolippu Meksikoon tarjoaa kenties ensimmäisen kerran mahdollisuuden tutustua muun muassa rakennustaiteeseen ja lastenanimaatioihin, värikkäistä allebrije-veistoksista puhumattakaan.

Porvoossa ohjelmaa järjestetään Porvoon Taidetehtaalla, Helsingissä Malmitalossa ja Espoossa muun muassa Kannusalissa, Karatalossa Espoon kulttuurikeskuksessa.

Menolippu Meksikoon 2.-24.10. Lisätietoja: www.menolippumeksikoon.fi

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!