Artikkelikuva
Khanin suosikkitatuoinnit ovat selän paratiisi

Ihoon ikuistetut rakkaudet

Malawilais-eteläafrikkalainen Rashid Khan ei ole ihan varma, kuinka monta tatuointia hänellä on.

”Yli viisikymmentä ehkä… Pitääkö laskea?”

Khan kutsuu ystävänsä avuksi. Selästä löytyy kymmenen tatuointia. Yhteislaskun tulokseksi muodostuu 33, mutta miten, siitä ei voi olla oikein varma, sillä monet tatuoinneista koostuvat useista osista.

Tatuoinnit alkoivat levitä Khaniin hänen oikeasta käsivarrestaan.

”Tämä on minun hengenpelastajani”, hän toteaa Herra on minun paimeneni -psalmin säkeestä.

”Säe pitää minut rohkeana. Muistuttaa, ettei minun tarvitse huolehtia ruuasta eikä mistään muustakaan.”

Aiemmin Khan on ollut muslimi, nyt kristitty, joka ei osaa elää ilman rukousta. Rukoilevat kädet on tatouoitu hänen samaiseen käsivarteensa.

”En voi syödä aamulla ennen kuin olen rukoillut. Humalassakin polvistun maahan.”

Tatuointi ohjaa Khania. ”Kun minua pelottaa, se antaa voimaa. Kun haluan tehdä pahaa, se estää minua. Totta kai olen tehnyt pahaa elämässäni, kaikki ovat. En ole tappanut ketään tai sellaista, mutta kaikki tekevät virheitä.”

Jo käsivartta tatuoidessa Khan tiesi haluavansa lisää tatuointeja. Uskonnollinen teema jatkuu Khanin selässä.

”Selässäni on koko tarina.”

Selästä löytyy teksti I believe god and son valtavan ristin yllä. Sen alle on piirtymässä Eedenin puutarha Aatamin, Eevan ja eläinten ympärille.

Miksi selkään? Siksi, että se tapahtui kaiken alussa, ja nyt se on takana.

”Ja kaiken alla lukee, että maailma on vielä syntinen”, Khan huomauttaa.

Oletko sinä?

”En. En ole. Tai en voi tuomita itseäni. Yritän parhaani mukaan tehdä hyvää. En koskaan kulje katulapsen ohi antamatta mitään, jos taskuissani on rahaa.”

Myös perhe kulkee Khanin iholla: vaimo on aurinkona vasemmassa ranteessa, tytär kukkasena ja poika trumpettiin puhaltavana enkelinä.

Symboleita Khanin ei tarvinnut kauaa miettiä, eikä niitä tarvitse selitellä.

”Perhe on perhe. Mitä ikinä tapahtuukin, se on aina minun kanssani.”

Isänsä ja äitinsä symboliksi Khan tatuoi Malawin ja Etelä-Afrikan liput, sisaruksista muistuttavat tähdet vasemmassa käsivarressa. Yksinhuoltajaäidille on omistettu muitakin tatuointeja. Vasempaan jalkaansa Khan piirrätytti rakkaimman sisarensa ikävuosien verran tähtiä.

Myös muut tärkeät asiat löytyvät Khanin iholta. Vatsassa ovat kasetti, cd ja mikrofoni kuvaamassa työtä dj:nä.

”Neljä lasta oli äidilleni liikaa. Aloitin dj:n työt kauan sitten ja maksoin sillä omat koulumaksuni. Dj:nä tysökenteleminen loi identiteettini.”

Yli seitsemän vuoden tatuointiurakka on pian valmis.

”Viimeistelen vielä selän puutarhan ja vasemman käsivarren hihan. Sitten lopetan. Sitten tarinani on valmis.”

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!