Artikkelikuva
Pepe ja Kasumai.

Sanataidetta ja kansanmusaa

Etno-Espa laajenee ohjelmistoltaan ja tarjoilee juhlavuoden kunniaksi lasten konsertin.

Elokuussa Helsingin sydämessä Espan lavalla kuullaan jopa 20 uuden kansanmusiikin ajankohtaista nimeä. 10-vuotisjuhlavuottaan viettävä Etno-Espa tiivistyy kaksiviikkoiseksi, mutta laajenee ohjelmistoltaan.

Vuoden teemana on ”sana ja kansanmusiikki”. Juhlavuosi avataan komeasti 11.8. festivaalin järjestämän runokilpailun voittajateoksesta tehdyn kappaleen ensiesityksellä. Voittajarunon esittävät sen säveltäneet Risto Ylihärsilä ja jouhikkoguru Pekko Käppi.

Kahden viikon aikana Espan lavalla nähdään muun muassa kreikkalaiseen rebetitikaan pohjaava Antama, Värttinästä ja Adiemuksesta tuttu Riikka Timonen, äijäbändi Pirulainen, suomenruotsalaista kansanmusiikkia esittävä Folkrörelsen, Emilia Lajunen Fixed, virolainen kansanmuusikko Maarja Nuut, indiepiiritkin vakuuttanut virolaissyntyinen elektrofolk-velho Pastacas.

Juhlavuoden kunniaksi Etno-Espa tarjoilee lasten konsertin lauantaina 16.8. Silloin nähdään rakastettu lastenorkesteri Orffit sekä laulua ja tanssia länsiafrikkalaisella riemulla esittävä Pape ja Kasumai.

Etno-Espa päättyy perinteisesti Taiteiden yönä, jolloin Espalla nähdään herrasmiesmäistä äijäenergiaa: Topi Saha, Pekko Käppi & K:H:H:L sekä Paleface.

Etno-Espa 11.-21.8. Tapahtuman ohjelma: www.etno-espa.fi

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!