Artikkelikuva
Avanza.

Boliviassakin tanssitaan nykyä

Pyhäjärven Täydenkuun tansseilla käsitellään liikkellä olemisen ja muutoksen tematiikkaa bolivialaisittain.

Pyhäjärven Täydenkuun tanssit -festivaali tarjoaa tänä vuonna kiinnostavan kattauksen tuoretta nykytanssia. Mukana monipuolisessa ja kansainvälisessä ohjelmistossa on kaksi taiteilijaa ja teosta Boliviasta. Nykytanssi valtaa alaa uusissa maissa!

María José Riveran koreografia Identidad en Movimiento käsittelee muuttuvaa identiteettiä.

“Mikä on ihminen, jos ei luonnon kivi, joka muotoutuu päivä päivältä tuulen, veden ja jokaisen elementin voimasta, joka koskettaa sen olemassaoloa, sen sisintä? Se luo itse itsensä, katsoo sisäänpäin, katsoo sinuun ja jatkaa itsensä luomista”, Rivera sanailee tiedotteessa.

Carmen Collazosin Avanza käsittelee samankaltaista tematiikkaa, liikkeellä olemista ja muutosta. ”Liikumme eteenpäin pakon sanelemana. Liikkuuko maani eteenpäin? Liikkuuko ihmiskunta eteenpäin? Liikun eteenpäin koska tiedän, että minun pitää edetä. Liikun eteenpäin kun minua työnnetään. Elämäni liikkuu eteenpäin, mutta liikuttaako muutos meitä eteenpäin?”

Viisipäiväisen festivaalin ohjelmistossa nähdään kaikkiaan yli 20 teosta.

Pyhäjärven Täydenkuun tanssit -festivaali 22.-26.7. Lisätietoja: www.fullmoondance.fi

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!