Artikkelikuva

Kyllä Hippo tietää 6/2014

Hippo tietää paljonko pythonin nahkaa myydään laittomasti, montako museota maailmasta löytyy ja kuinka suuri osa brasilialaisista osallistuu kirkon menoihin.

48

prosenttia brasilialaisista käy kirkossa vähintään kerran viikossa. Amerikkalaisista kirkon menoihin osallistuu viikoittain 36 prosenttia. Saudiarabialaisista käy viikoittain moskeijassa 29 prosenttia.

75

prosenttia rikkaista intialaisista sanoo sijoittavansa varojaan esimerkiksi taiteeseen, kalliisiin koruihin ja antiikkihuonekaluihin, koska haluavat näyttää varallisuutensa muille.

50 000

python-käärmeen nahkaa myydään laittomasti Euroopassa vuosittain. Niiden arvo on miljardi US dollaria.

55 000

museota on kaiken kaikkiaan käytössä maailmassa. Näistä 17 500 sijaitsee Yhdysvalloissa. Yhdysvaltalaisissa museoissa vierailtiin vuonna 2012 arviolta 850 miljoonaa.

2 500 000

kuolemaa aiheutui alkoholista vuonna 2012. Vastaava luku vuonna 1990 oli 750 000.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!