Artikkelikuva
Anna Jussilainen sai kunnian vastaanottaa ensimmäisenä kehitysyhteistyön läänintaiteilijan postin.

Kehitysyhteistyön läänintaiteilija!

Taiken uusi posti voi olla merkittävässä roolissa kehittyvissä yhteiskunnissa.

Taiteen edistämiskeskus Taike perusti vuoden alussa postin, jolla on hassu nimi: taiteen kehitysyhteistyön läänintaiteilija. Postin ensimmäinen haltija on tanssija Anna Jussilainen. Hänen tehtävänään on suunnitella ja selvittää taiteilijoiden edellytyksiä osallistua taiteen keinoin toteutettaviin kehitysyhteistyöhankkeisiin.

”Toivon voivani luoda uusia toimintaympäristöjä, toimia yhdistävänä linkkinä eri toimijoiden välillä ja tukea taiteilijoiden työllistymistä. Mahdollisuuksien mukaan autan edistämään alaan liittyviä projekteja”, Jussilainen sanoo.

Jussilaisella on kokemusta yhteisöllisistä hankkeista muun muassa Nicaraguasta, jossa hän veti Voimaa tanssista! -projektin paikallisten tanssijoiden ja haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten kanssa.

Taiken johtajan Minna Sirnön mukaan ”taiteella ja taiteilijoilla voi olla suuri merkitys osana inhimillistä eheytymistä kriisitilanteissa ja kehittyvissä yhteiskunnissa”.

Jussilaisen toimikausi kestää vuoden 2016 loppuun asti.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!