Egyptin armeija satiirikkojen hampaissa

Egyptin viranomaisten uskottavuus on koetuksella.

Egypti. Egyptin armeija on joutunut pilkan kohteeksi sen jälkeen, kun sen korkea-arvoinen edustaja, kenraalimajuri Ibrahim Abdel-Atti ilmoitti helmikuussa keksineensä parannuskeinon sekä aidsiin että c-hepatiittiin. Osa ihmisistä uskoo lääkäritaustaiseen Abdel-Attiin, mutta pääosin väitteelle on naurettu Egyptissä ja ulkomailla, kertoo The Huffington Post.

Hämmentävä ilmoitus tuli huonoon aikaan, sillä armeija on valmistautumassa presidentinvaaleihin ja sillä on jo kontollaan useampi epäonnistuminen. Armeijaa muun muassa syytettiin epäpäteväksi, kun se ei lähettänyt helikopteria pelastamaan pulassa olleita retkeilijöitä. Joukko upseereita joutui eroamaan.

Muidenkin Egyptin viranomaisten uskottavuus on kärsinyt. Hiljakkoin poliisi pidätti haikaran, jonka se väitti olevan vieraan vallan agentti. Sitten viranomaiset epäilivät kännykkäpalveluita tekevän yrityksen mainoksen levittävän salaisia koodeja kielletyille poliittisille ryhmille.

Egyptissä hiv-tartunnat ja aids ovat suhteellisen harvinaisia. Noin 6 500 egyptiläisen arvioidaan olevan hiv-positiivisa. C-hepatiittia aiheuttava virus sen sijaan on jopa joka kymmenennellä egyptiläisellä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!