Egyptin armeija satiirikkojen hampaissa

Egyptin viranomaisten uskottavuus on koetuksella.

Egypti. Egyptin armeija on joutunut pilkan kohteeksi sen jälkeen, kun sen korkea-arvoinen edustaja, kenraalimajuri Ibrahim Abdel-Atti ilmoitti helmikuussa keksineensä parannuskeinon sekä aidsiin että c-hepatiittiin. Osa ihmisistä uskoo lääkäritaustaiseen Abdel-Attiin, mutta pääosin väitteelle on naurettu Egyptissä ja ulkomailla, kertoo The Huffington Post.

Hämmentävä ilmoitus tuli huonoon aikaan, sillä armeija on valmistautumassa presidentinvaaleihin ja sillä on jo kontollaan useampi epäonnistuminen. Armeijaa muun muassa syytettiin epäpäteväksi, kun se ei lähettänyt helikopteria pelastamaan pulassa olleita retkeilijöitä. Joukko upseereita joutui eroamaan.

Muidenkin Egyptin viranomaisten uskottavuus on kärsinyt. Hiljakkoin poliisi pidätti haikaran, jonka se väitti olevan vieraan vallan agentti. Sitten viranomaiset epäilivät kännykkäpalveluita tekevän yrityksen mainoksen levittävän salaisia koodeja kielletyille poliittisille ryhmille.

Egyptissä hiv-tartunnat ja aids ovat suhteellisen harvinaisia. Noin 6 500 egyptiläisen arvioidaan olevan hiv-positiivisa. C-hepatiittia aiheuttava virus sen sijaan on jopa joka kymmenennellä egyptiläisellä.