Artikkelikuva
Kodo -ryhmä on lähtöisin Sadon saarelta.

Rumpujen transsia

Rumpuryhmä Kodo hemmottelee maaliskuussa Savoy-teatteria intensiivisen fyysisellä esiintymisellään ja vaikuttavalla äänimaailmallaan.

Japanilainen miesjoukko hakkaa Youtube-videolla valtavan kokoisia rumpuja ylävartalot paljaana. Käsien ja koko ylävartalon lihakset tekevät työtä, paljaan pinnan ja voiman näyttämisessä on ideaa. Rytmi menee omaan kehoon, ravistelee ja rentouttaa.

Rumpuryhmän Kodon One Earth Tour: Legend -kiertue lähti liikkeelle Japanista vuonna 2012. Maaliskuussa on Helsingin vuoro.

Kodo keräsi viime vuonna pelkästään Yhdysvalloista yli 10 000 katsojaa.  Helsingin Savoy-teatterissa ryhmä on esiintynyt kaksi kertaa, viimeksi vuonna 2010 loppuunmyydylle katsomolle.

Vuonna 1981 perustettu Kodo on lähtöisin luonnonkauniilta Sadon saarelta, joka on 1600-luvulta lähtien tunnettu vilkkaana kauppasatamana. Laivojen mukana saarelle saapui runsaasti erilaisia kulttuurivaikutteita.

Kodo hemmottelee yleisöään intensiivisen fyysisellä esiintymisellään ja vaikuttavalla äänimaailmallaan. Esityksessä on mukana lisäksi traditionaalista tanssia, laulua ja muita perinteisiä japanilaisia soittimia. 

Kodo, One Earth Tour 2014: Legend 26.3. klo 19 Savoy-teatterissa (Kasarmikatu 46-48, Helsinki). Liput alk. 48/45 €.