Artikkelikuva
Ana-lehden tavoite on yhdistää suomalaisia muslimeja.

Oma lehti musliminuorille

Ana-lehti pyrkii tuomaan musliminuorten ääntä esiin.

Nuorille muslimeille suunnattu Ana-lehti alkaa ilmestyä Suomessa maaliskuussa. Lehteä kustantavat Nuorten muslimien foorumi NMF ja CFCE ry (A Call for Co-Existence). Päätoimittaja on Bilal Sehli.

Ana-lehti lupaa nettisivuillaan olla uuden ajan islamilainen media, joka keskittyy musliminuorten arkeen. Lehti pyrkii vahvistamaan islamilaista identiteettiä ja tuomaan musliminuorten ääntä esiin.

Lehden taustalla olevan Nuorten muslimien foorumin tavoite on tuoda yhteen eri kulttuuritaustan omaavat suomalaiset muslimit. Valtakunnallinen järjestö tarjoaa musliminuorille paljon toimintaa: kerhoja, leirejä, retkiä, koulutuksia, seminaareja, juhlia, kulttuuritapahtumia. NMF:n alajärjestö CFCE taas painottuu mediaan ja kulttuuritoimintaan.

Ana ei ole ensimmäinen islamilainen nuortenlehti. Vuonna 2010 alkoi ilmestyä Suomen Islamilaisen Neuvoston julkaisema nuortenlehti Umma. Verkkosivujen perusteella Umma ehti ilmestyä vain kolme kertaa, viimeisin numero huhtikuussa 2011.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!