Artikkelikuva

Kehitysguruksi verkkokurssilla

Nimekkäiden yliopistojen luentokursseja pääsee nykyään seuraamaan omalta kotikoneelta.

Maailma. Haluatko opiskella kestävää kehitystä maailman tunnetuimpiin kehitysajattelijoihin kuuluvan Jeffrey Sachsin opastuksella? Tai perehtyä orjuuden historiaan Yhdysvaltojen etelävaltioissa? Entä astrobiologiaan ja maan ulkopuolisen elämän etsimiseen?

Tämä kaikki onnistuu nyt kotikoneen äärellä. Nimekkäät yliopistot etenkin Yhdysvalloissa ovat alkaneet tarjota luentokurssejaan ilmaiseksi verkossa. Moneen verkkokurssiin kuuluu myös harjoitustehtäviä. Tutkintoja tai opintopisteitä ei ilmaiskursseilta saa, mutta osa kursseista lupaa todistuksen osallistumisesta.

Yksi kattavimmista kurssivalikoimista löytyy yhdysvaltalaisen Courseran kautta. Sivustolle rekisteröidytään omalla nimellä. Sen jälkeen voi vapaasti valita lukemattomista eri kursseista. Tammikuussa Courseraan oli listattu lähes 600 eri kurssia. Valtaosa opetuksesta on englanniksi. Kurssit ovat tarjolla verkossa vain tietyn ajan.

Sachsin tammikuun lopulla alkanut luentosarja kestää 14 viikkoa ja käsittelee kestävää kehitystä muun muassa talouden, ympäristön ja ihmisoikeuksien näkökulmasta. Työtä kurssille osallistuminen teettää Courseran arvion mukaan viidestä seitsemään tuntia viikossa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!