Artikkelikuva
Kanadalainen Dana Michel on yksi maansa tunnetuimpia nuoria koreografeja.

Suorasukaisia stereotypioita

Dana Michel ei pelkää röyhkeyttä uudessa Yellow Towel -teoksessaan.

Kanadalaisen tanssija-koreografi Dana Michelin sooloteos Yellow Towel käynnistyy  lapsuusmuistolla. Michel pukee keltaisen pyyhkeen päähänsä matkiakseen vaaleatukkaisia luokkatovereitaan.

Taiteilija käsittelee identiteettiä, kulttuuria ja stereotypioita terävällä ja röyhkeällä tavalla. Ennakkoluulot kääntyvät päälaelleen ja syntyy sensuroimaton, suorasukainen, humoristinen ja kantaaottava esitys. Katsojan edessä tapahtuu monitaitoisen tanssijan hämmentävä muodonmuutos.

Montrealilainen Michel siirtyi markkinointialalta tanssin pariin 25-vuotiaana. Läpimurto tuli vuonna 2005 debyyttisoololla The greater the weight.

Seuraavana vuonna Kanadan suurilevikkisin kansallinen lehti, The Globe and Mail nimesi hänet parhaaksi nousevaksi koreografiksi. Lisäksi Michel listattiin koreografien top 10 -listalle kolmena vuonna peräkkäin Montrealissa.

Dana Michelin Yellow Towel -tanssiteos Stoassa (Turunlinnantie 1, Itäkeskus, HKI) 6.11. klo 19 ja 7.11. klo 17. Kesto 75 min. Liput 15/25 €.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!