Artikkelikuva
Latin Grammylla palkittu guatemalalainen heittää keikan Savoy-teatterissa.

Gaby Morenon viehko sointi

Suomeen saapuva muusikko on ehtinyt keräämään ikäisekseen melko mittavan ansioluettelon.

Vastikään Latin Grammyllä palkittu guatemalalainen Gaby Moreno, 32, saapuu Helsingin Savoy-teatteriin 22. päivä lokakuuta.

Ensimmäistä kertaa Suomessa vieraileva tähti syntyi ja varttui Guatemalassa. Sieltä hän muutti Yhdysvaltoihin seitsemäntoistavuotiaana metsästämään muusikkounelmiaan.

Ennen vuonna 2012 ilmestynyttä Postales-albumiaan nuori laulaja ehti julkaista pari omakustannealbumia, yhden EP:n ja osallistua Parks and Recreation -sarjan tunnusmusiikin säveltämiseen.

Väliamerikkalainen perinne ei soitossa kuulu. Sen sijaan Moreno hakee musiikkiinsa vaikutteita muun muassa 20-luvun chansonista, 60-luvun sähkösoulista ja spagettilänkkärien sävellyksistä. Sekalaisten vaikutteiden sopan kuitenkin sitoo yhteen laulajattaren savuinen ääni ja taidokas musisointi.

Gaby Morenon taidot eivät ole jääneet huomaamatta muilta alan ammattilaisilta. Hän on esiintynyt muun muassa Bonon, Kris Kristoffersonin ja Bob Geldofin kanssa.

Vuonna 2013 neito esiintyi Hugh Laurien Didn’t It Rain -albumilla. Menneen vuoden Moreno on viettänyt kiertueella Hugh Laurien ja The Copper Bottom Bandin kanssa.

Lokakuussa Moreno keikkailee Suomen lisäksi Ranskassa.

Gaby Moreno Savoy-teatterissa (Kasarmikatu 46-48, Helsinki) 22.10. klo 19.30. Liput alkaen 46 euroa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!