Artikkelikuva

Liberiassa kiellettiin moottoripyörätaksit

Kielto vaikeuttaa monrovilaisten arkea, mutta on terveysministeriön mukaan vähentänyt sairaalahoitoon johtaneiden moottoripyöräonnettomuuksien määrää dramaattisesti.

Liberia. Liberian hallitus on kieltänyt moottoripyörätaksit eli pehn-pehnit maan pääkaupungin Monrovian pääkaduilla. Kielto määrättiin sen jälkeen, kun moottoripyörätaksin kuljettaja kuoli kolaroituaan koulubussin kanssa ja vihainen väkijoukko sytytti bussin tuleen, kertoo The Guardian.

Apulaisliikenneministeri Charles Nelsonin mukaan kiellon ensisijainen syy oli kuitenkin yleinen liikenneturvallisuus. Ministeri totesi, etteivät moottoripyörätaksit noudata suosituksia kypärän ja umpikenkien käytöstä ja vain yhden matkustajan kyydittämisestä kerrallaan.

Liberian terveysministeriön mukaan kielto vähensi sairaalahoitoon johtaneiden moottoripyöräonnettomuuksien määrää dramaattisesti. Ennen kieltoa sairaalaan joutui 1 100 ihmistä kuukaudessa. Välittömästi kiellon voimaantulon jälkeen uhreja oli vain yksi kolmessa päivässä.

Moottoripyörätaksien kieltäminen vaikeuttaa monrovialaisten arkea. Pehn-pehnit ovat olleet ainoa nopea tapa liikkua kaupungin kaoottisessa liikenteessä.