Artikkelikuva
Eskimal-animaatiossa ollaan meksikolaisella jäätiköllä.

Latinoleffoja lapsille

Cinemaissi-festivaalien lastenohjelmisto irtaantui omakseen.

Helsinkiläisiä on hellitty espanjankielisillä elokuvilla jo yhdeksän vuoden ajan. Muutaman latinalaisamerikkalaisen ja suomalaisen elokuvahullun ideasta syntyneellä Cinemaissi-festivaalilla on ollut myös lastenohjelmisto, joka on nyt irtautunut omaksi riemunkirjavaksi tapahtumakseen, Cinemaissítoksi.

Festivaalin ytimessä ovat Ipanakinon elokuvanäytökset. Yhtenä tämän vuoden teemana niin elokuvissa kuin taidetyöpajoissa on ympäristönsuojelu. Meksikolaisen Homero Ramírezin tunteikkaassa Eskimal-animaatiossa eskimopoika ja hylje ryhtyvät taisteluun ilmastonmuutosta vastaan meksikolaisella jäätiköllä.

Meksikolainen on myös animaatioelokuva Monarca, jossa pieni poika kohtaa kalareissullaan mystisen vanhan miehen. Poika lähtee seuraamaan vanhusta ja huomaa, ettei kyseessä olekaan tavallinen mies, vaan maaginen olento, joka opastaa monarkkiperhosia niiden väsymättömällä vaelluksella.

Alejandro García Caballeron salsan rytmissä svengaavassa animaatiossa Las tardes de Tintico yksinäinen mies unelmoi Acapulcon lomasta.

Toisena festivaalin teemana on brasilialainen kulttuuri. Cinemaissítossa opetellaan capoeiraa ja forró-tanssia, vauvojen ja lasten muskarissa perinteisiä cantingas-lauluja. Askartelupajoissa tehdään kirjoja brasilialaisen perinteen mukaisesti ja rakennetaan Boitata-hirviö, brasilialainen satuhahmo.

Mahdollisimman helppoon tavoittavuuteen pyrkivän Cinemaissiton ohjelmisto on jaettu kolmeen paikkaan: keskustassa sijaitsevaan Luckaniin (Simonkatu), Vuosaaren Vuotaloon ja Malmilla sijaitsevaan Malmitaloon.

Tapahtumiin ovat tervetulleita kaikki kielitaidosta riippumatta. Tulkkausapua järjestetään tarvittaessa.

Cinemaissíto Luckanissa (Simonkatu 8)
La 28.9 klo 10-17, Vuotalossa la 5.10 klo 10-14 ja Malmitalossa su 13.10. klo 10-15. Vapaa pääsy.
Työpajoihin ennakkoilmoittautuminen 6.9. alkaen.
Lisätietoja: www.cinemaissito.cinemaissi.org

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!