Artikkelikuva
Realizando ideas: Antropia.

Meksikon tanssi-ideoita Kuopiossa

Realizando ideas on poikkitaiteellinen nykytanssiryhmä, joka pohtii olemassaoloa.

Realizando ideas on nuori ja innovatiivinen meksikolainen nykytanssiryhmä, joka nimensä mukaan toteuttaa ideoita. Poikkitaiteellisuus on Jessica Sandovalin luotsaaman ryhmän toiminnan ytimessä, ja sen esiintyjät ovat työskennelleet muun muassa tanssijoina, muusikoina ja näyttelijöinä.

Kuopio tanssii ja soi -festivaalilla nähtävässä koreografiassa Antropia kolme tanssija-näyttelijää pohtivat olemassaolon keskeisiä kysymyksiä: keitä me olemme ja onko olemassaolollemme olemassa jokin syy? Voimmeko vaikuttaa yhteiskuntaamme omilla teoillamme?

Vuonna 2009 kantaesitetty teos on kiertänyt jo Latinalaisessa Amerikassa ja muun muassa Intiassa. Tämä on ryhmän ensimmäinen vierailu pohjoismaihin.

Realizando ideas Kuopio tanssii ja soissa 14. ja 15.6. klo 21. Kuopion kaupunginteatteri, yhteiskoulu. liput alk. 31,50 €.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!