Kap Verde panostaa makeaan kaktukseen

Kap Verde aikoo ryhtyä pitayan ensimmäiseksi kaupalliseksi tuottajaksi Afrikassa.

Kap Verde. Kap Verde aikoo ryhtyä pitayaksi kutsutun trooppisen hedelmän ensimmäiseksi kaupalliseksi tuottajaksi Afrikassa. Alun perin trooppisesta Amerikasta peräisin olevaa, lohikäärmehedelmänäkin tunnettua pitayaa viljellään monissa Aasian maissa.

Pitayan viljelyllä halutaan monipuolistaa saarivaltion maataloutta ja elvyttää banaaninviljelyä. Pitaya valittiin monimuotoisuuden lisääjäksi, koska Kanarian saarilla se on osoittautunut erinomaiseksi kasvatettavaksi yhdessä banaanin kanssa. Kanarian saarilta hankitut taimet viljelijöille toimittaa maan maatalouden tutkimus- ja kehittämiskeskus.

Kapverdeläisille viljelijöille pitayaa suositellaan vetoamalla sen makuun ja vitamiinipitoisuuteen.

Hedelmän maun sanotaan soveltuvan hyvin paikalliseen kreolikeittiöön. Kap Verdellä kärsitään usein kuivuudesta ja hyvin kuivuutta kestävä kaktus soveltuu myös koristekasviksi puutarhoihin ja puistoihin.

Asiasta kertoneen AfrolNews-uutissivuston mukaan Kap Verden maatalouden monipuolistamishanketta on tukenut muun muassa eu.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!