Gambian virastoissa nelipäiväinen viikko

Perjantai on jatkossa vapaa rukoilemista varten. Viikkotyöaika ei kuitenkaan vapaapäivästä vähene.

Gambia. Gambian julkisen sektorin työntekijät ovat siirtyneet helmikuun alusta alkaen nelipäiväiseen työviikkoon, kertoo BBC verkkosivullaan. Lauantain ja sunnuntain lisäksi myös perjantai on jatkossa vapaapäivä.

Uusi vapaapäivä ei kuitenkaan lyhennä viikkotyöaikaa. Julkisella sektorilla työskenneltiin aiemmin kahdeksasta neljään. Muutoksen myötä virastoissa työskennellään maanantaista torstaihin joka päivä iltakuuteen saakka. Myös valtion koulut pysyvät kiinni perjantaisin. Koulut voivat halutessaan paikata vähentyneitä oppitunteja pitämällä koulua myös lauantaisin.

Suurin osa 1,8 miljoonasta gambialaisesta on muslimeja, ja uskoville perjantai on rukouspäivä. Presidentti Yahya Jammehin mukaan perjantaivapaa antaa ihmisille rukoilemisen lisäksi mahdollisuuden viettää aikaa yhdessä ja huolehtia viljelmistään. Uutta vapaapäivää arvostelevat sen sijaan sanovat sen edistävän laiskuutta ja tuhoavan ennestäänkin köyhän maan talouden.

Yksityissektorilla yritykset voivat jatkossakin toimia myös perjantaisin.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!