Artikkelikuva
Sarah Jarosz: Follow Me Down. Sugar Hill Records.

Sarah Jarosz: Follow Me Down

Yhdysvaltalainen Sarah Jarosz liikkuu periamerikkalaisen maalaismusiikin ja uudemman laulaja-lauluntekijä-tradition välimaastossa.

Yhdysvaltalaista Sarah Jaroszia (s. 1991) voisi melkein kutsua ihmelapseksi, muutenkin kuin ikänsä puolesta. Hän on lahjakas laulaja, kitaristi, mandoliinin ja banjon ja ties minkä soittaja, joka luontevasti liikkuu amerikkalaisten perinteisten valkoisten maalaismusiikkien ja uudemman laulaja-lauluntekijä -tradition välimaastossa. Nopeasti ansaitusta arvostuksesta kielii, että vanhojen kaveriensa rinnalle hän on saanut studioon avustamaan sellaisia vanhempia banjon ja kitaran mestareita kuin Béla Fleck ja Jerry Douglas. Toisen albuminsa Follow Me Down julkaistessaan Jarosz oli kyllä jo täysi-ikäinen, mutta neljän vuoden takaista esikoista äänitettäessä vielä koululainen. Ikään tulee kiinnittäneeksi huomiota paradoksaalisesti juuri siksi, ettei sitä tule ajatelleeksi hänen kauniita, kypsiä ja perinteitä hienovaraisesti uudistavia laulujaan kuunnellessa. Lainalauluja on vain kaksi, yksi Bob Dylanilta ja toinen Radioheadilta; omaperäisiä valintoja ja huikeita tulkintoja kumpainenkin.

Kuuntele levy Spotifysta:

Sarah Jarosz: Follow Me Down

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!