Yhteistyötä rikollisjärjestöjen kanssa

"Joillain rikollosryhmillä saattaa olla sosiaalista pääomaa, jota voidaan käyttää valtion vahvistamiseen", sanoo James Cockayne.

Maailma. Rikosasiantuntijat pohtivat, pitäisikö vankilaan sulkemisen sijaan rikollisjärjestöjen kanssa neuvotella, kirjoittaa uutistoimisto IRIN.

Ajatuksena on, että yhteistyöllä rikollisuus vähenisi ja jengiläiset sekä rikollisista riippuvaiset yhteisöt voisivat löytää parempia tapoja itsensä elättämiseen.

Yhteistyö rikollisten kanssa voi olla tietyissä tilanteissa hyödyllistä, totesi James Cockayne Unescon ja YK-yliopiston välisestä UNU-OP-ajatushautomosta kansainvälistä järjestäytynyttä rikollisuutta käsitelleessä konferenssissa. Hauraissa valtioissa ja yhteisöissä rikollisryhmiin luotetaan usein enemmän kuin viranomaisiin, koska ne pystyvät huolehtimaan kansalaisten tarpeista julkista valtaa paremmin.

Joillain rikollisryhmillä saattaa Cockaynen mukaan olla sosiaalista pääomaa, jota voidaan käyttää valtion vahvistamiseen. Rikollisten kanssa työskennellessä ei silti ole syytä unohtaa moraalisia riskejä, kuten uhrien oikeuksien sivuuttamista tai rikollisten vallan tahatonta vahvistamista.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!