Artikkelikuva

USA murskaa takavarikoidun norsunluun

Yhdysvallat ei hyväksy norsunluukauppaa.

Yhdysvallat. Yhdysvallat on ensimmäisenä teollisuusmaana ryhtynyt tuhoamaan takavarikoitua norsunluuta. Kuusi tonnia Afrikasta ja Aasiasta salakuljetettua luuta murskattiin marraskuussa.

”Haluamme viestiä, että Yhdysvallat ei hyväksy norsunluukauppaa ja sen varsinkin Afrikan elefanttikannalle aiheuttamaa tuhoa”, Yhdysvaltain kala- ja villieläinvirasto perustelee. Tuhottu erä oli takavarikoitu 25 viime vuoden aikana. Se sisälsi sekä kokonaisia syöksyhampaita että niistä valmistettuja esineitä.

Yhdysvaltain rikoslaki kieltää norsunluun maahantuonnin ilman asianmukaista sertifikaattia. Kotimainen norsunluukauppa on kuitenkin yhä sallittua.

Norsujen salakaato on nyt kiivainta vuosikymmeneen ja arviolta 95 eläintä tapetaan päivittäin. Laitonta eläinkauppaa valvova Cites on voimaton ammattimaisten rikollisliigojen edessä.

Yhdysvallat on Kiinan jälkeen suurin salakuljetetun norsunluun kohdemaa. Takavarikoitua norsunluuta ovat aiemmin tuhonneet Filippiinit, Kenia ja Gabon.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!