Artikkelikuva

Somalia on yhä surkein valtio

Failed States Indexissä valtioiden epäonnistuista arvotaan 12 erilaisella mittarilla.

Maailma. Somalia pitää jo kuudetta vuotta putkeen ykköspaikkaa maailman epäonnistuneiden valtioiden indeksissä. Afrikan mailla on muutenkin vankka edustus Foreign Policy -lehden julkaiseman Failed States Indexin kärkisijoilla.

Toiseksi huonoimmassa jamassa arvioidaan olevan Kongon demokraattisen tasavallan. Sitä ei olisi enää vuosiin pitänyt edes nimittää valtioksi, lehti kirjoittaa. Pronssisijalla on Sudan, ja nelosena aivan uusi tulokas: Sudanista kaksi vuotta sitten itsenäistynyt Etelä-Sudan.

Kuudenkymmenen huonokuntoisimman valtion joukossa kaksi maanosaa nousevat yli muiden: Afrikka ja Aasia. Nopeimmin alamäkeen luisunut valtio on Mali. 

Valtioiden epäonnistumista arvioidaan 12 erilaisella mittarilla, jotka mittaavat maan poliittista, sosiaalista ja taloudellista tilannetta. Fund for Peace -järjestön kokoama epäonnistuneiden maiden indeksi julkaistiin jo yhdeksättä kertaa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!