Artikkelikuva
Soraya Amiri haluaa oppia pyöräilemään

Pyöräilyn oppii aikuisenakin

Tanskassa on huomattu, että aikuinen tarvitsee keskimäärin viisitoista kahden tunnin oppituntia pärjätäkseen pyörän kanssa liikenteessä.

  • Tanskassa on huomattu, että aikuinen tarvitsee keskimäärin viisitoista kahden tunnin oppituntia pärjätäkseen pyörän kanssa liikenteessä.
  • Opetus koostuu ajoharjoittelusta kentällä, liikennesäännöistä, liikenteessä ajamisesta ja koordinaatiota parantavista pyöräilyleikeistä.
  • Kurssit ovat osallistujille ilmaisia, opettajat usein vapaaehtoisia, järjestäjänä toimivat kaupungit ja järjestöt.
  • Kööpenhaminan kaupunki aloittelee parhaillaan Pyöräilevä ystävätär -kampanjaa, jossa vapaaehtoinen konkaripyöräilijä vie aloittelijan liikenteeseen, tutustuttaa uusiin kaupunginosiin ja näyttää mitä kaikkea pyörällä voi tehdä.

Lue myös:

Oma pyörä, oma vapaus

Tasa-arvoa pyöräkaistalla

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!