Artikkelikuva
Brian Hill: Welcome to the World

Ilmaisia dokkareita köyhyydestä

Whypoverty.net on dokumenttielokuvan kansainvälinen portaali, josta voi katsoa maksutta kahdeksan pitkää ja 30 lyhyttä elokuvaa.

Mistä köyhyydessä on kysymys? Ketä se koskettaa? Miten sen otteesta voi päästä irti?

Whypoverty.net on uusi dokumenttielokuvan kansainvälinen portaali, josta tammikuun ensimmäisestä päivästä lähtien voi katsoa maksutta kahdeksan pitkää ja 30 lyhyttä elokuvaa.

Englanniksi tekstitetyt elokuvat ovat alan parhaiden tekijöiltä ja niitä suositellaan katsottavaksi kouluissa ja vaikka korttelikokouksissa.

Syntyvän vauvan osa

Maailman turvallisimmat synnytykset ovat Sri Lankassa, vaarallisimmat Sierra Leonessa.

Welcome to the World (ohj. Brian Hill) seuraa odottavien äitien arkea Yhdysvalloissa, Sierra Leonessa ja Kambodzassa.

Nainen tuo valon

Intialainen Barefeet College kutsuu ryhmän köyhiä maalaisnaisia Jordaniasta, Keniasta, Burkina Fasosta, Kolumbiasta ja Guatemalasta opiskelemaan puoleksi vuodeksi aurinkotekniikkaa ja rakentamaan valaisimia. Heidän tulisi sen jälkeen opettaa taitonsa oman kylän naisille. Rafea: Solar Mama (ohj. Mona Eldaief, Jehane Noujaim) näyttää miten käy, kun jordanialaisen Rafean aviomies ei hyväksy vaimon kurssia.

Kaatopaikka kasvaa

Joskus elokuvalle riittää kolme minuuttia. Waste (ohj. Valentin Thurn) näyttää, ettei maailmassa ole pula ruuasta. Ongelmana on se, että kolmannes ravinnosta heitetään pois käyttämättömänä.

Lue myös:

Näkyjä tästä maailmasta

Hyviä vai huonoja uutisia?