Artikkelikuva

Hyviä uutisia tansanialaisvangeille

Tansanian valtion 51. syntymäpäivän kunniaksi presidentti vapautti yli 3800 vankia.

Tansania. Tansanian valtio juhli joulukuussa 51. syntymäpäiväänsä. Erityisen onnellisia itsenäisyydestä olivat ne vangit, joille itsenäisyyspäivä toi vapauden. Maan presidentti Jakaya Kikwete nimittäin vapautti juhlapäivän kunniaksi yli 3800 vankia.

”Hallitus toivoo, että ne jotka pääsevät vapauteen osallistuvat kansakunnan rakentamiseen ja välttelevät rikoksia, jotta eivät joudu uudestaan vankilaan”, sisäministeri Emmanuel Nchimbi sanoi Tanzania Daily News -lehden mukaan.

Kaikkein paatuneimpien rikollisten oli kuitenkin turha odottaa armahdusta. Vapaalle jalalle päästettiin vain sellaisia vankeja, joiden saama tuomio oli enintään viisi vuotta ja jotka olivat istuneet tuomiostaan jo vähintään neljänneksen.

Aseellisista ryöstöistä, autokaappauksista sekä seksuaali- ja huumerikoksista tuomittujen oli turha toivoa ennenaikaista vapautta. Armahduksen estävien rikosten listalla oli erikseen mainittu myös kouluikäisten lasten raskaaksi saattaminen.

Armahdusjonossa ensi sijalla olivat vakavasti sairaat ja vammaiset, myös psyykkisistä sairauksista kärsivät. Vapauteen pääsi myös monta niin odottavaa kuin imettävääkin äitiä.

Myös yli 70 vuoden ikä oli yksi armahdusperuste. Pelkkään omaan kertomaan ei kuitenkaan luotettu: senioreina itseään pitävien piti hankkia terveyslautakunnalta todistus, että ikää todellakin riittää tarpeeksi monta vuosikymmentä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!