Tansania alkaa valmistaa aurinkovoidetta albiinoille

Tansania alkaa valmistaa albiinoille tarkoitettua auringonsuojavoidetta, kertoo East African Business Week -lehti.

Tansania.Voide on albiinoille välttämätön hyödyke, sillä heiltä puuttuu ihoa normaalisti palamiselta suojaava melaniinipigmentti. Ilman ulkoista suojausta albiinojen ihosyöpäriski on erittäin suuri. 

Ulkomailta Tansaniaan tuotavat aurinkovoiteet ovat kalliita: kuukaudeksi riittävä pullo maksaa halvimmillaankin noin 24 euroa. Keskipalkka jää alle 50 euron kuukaudessa
Valtion ja kansalaisjärjestöjen yhteistyönä käynnistämän tehdashankkeen tavoitteena on paitsi valmistaa auringolta suojaavia tuotteita, myös kouluttaa ja työllistää albiinot vastaamaan itse yrityksen toiminnasta.

Tehtaassa tuotetaan auringonsuojavoiteen lisäksi auringolta suojaavia hattuja ja vaatteita. Tekstiilipuolen työntekijöiksi palkataan albinismista kärsiviä naisia.

Tansaniassa albiinojen yhteiskunnallinen asema on heikko etenkin maaseudulla. Edelleen raportoidaan murhista, joiden motiivina on albiinojen ruumiinosien hankkiminen noitatohtoreille.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!